Изслушване в бюджетната комисия на НС

На 22.02.2018, представителите на БАРБС бяха поканени да участват в комисията по Бюджет и финанси към НС от нейния председател г-жа Менда Стоянова. По време на заседанието членовете на комисията демнострираха разбиране на тезите изложени в предишния ден от члена на БАРБС Ясен Янков при посещението си и среща с депутати в НС и оттеглиха текстове с висока административна и финансова тежест относно съхранение на архиви за срок от 10 години и намалиха санкциите за допуснати грешки и устновени нарушения от плозвателите на софтуерни системи до приемливи нива.

След заседанието председателя на БАРБС Ясен Танев , представи на медиите концепцията за равнопоставеност на бизнеса и секторите относно условията за регистрация на продажби и плащания и заяви ясно позицията на БАРБС за правото на свободен избор на надеждна фискална сиситема от страна на бизнеса.

Г-жа Стоянова покани председатели на БАРБС на среща в кабинета си с участието на представители на комисията, НАП и МФ и по този начин постави началото на дискуията за въвеждане на равни , универсални, сигурни и ефективни средства за контронл на продажби и плащания за всички бизнес субекти и платформи. Приетите предложения по време на заседането на Бюдежетната комисия дадоха старт на този процес.

БАРБС ще продължи да защитава правата на бизнеса , производителите и разпространителите на софтуер, системните и фискални интегратори и ще се бори за прозрачен процес по дефиниране на изискванията в наредба H-18.

Ако сте производеител или разпространител на бизнес софтуер - присъединете се към БАРБС като член.

АКо сте собственик на бизнес и искате да се присъедините към нас за да гарантирате оптималното фискално решение за бизнеса си - станете наш асоцииран член.

Следвайте ни на www.babsd.org и на страницата ни в във FaceBook - fb.com/babsdorg.

Вашият коментар